Råd och tips

RÅD TIPS inför hämtning och hemkomst

  • Försäkra katten innan hämtning om ni ej väljer att ta över försäkringen från Agria som vi har på kattungen sedan 6 veckors ålder.

 

  • Ta reda på vilken veterinär som finns i er närhet ifall att en olycka händer så att ni inte står handfallna vid en akut situation.

 

  • ”Barnsäkra” hemmet, t ex plastpåsar, giftiga växter, ev leksaker, tex pärlor, snören, lego, samt sladdar, gummisnoddar och prydnadssaker som ni är rädda om plockas undan.

 

  • Stamtavla, id-chipmärkning, vaccinationer samt besiktningspapper medföljer när ni hämtar katten, förvara dessa på ett säkert ställe, stamtavlan är en värdehandling.

 

  • Sandlåda med finkornig klumpbildande sand på avskilt men lättåtkomligt ställe där katten känner sig trygg.

Om det finns mer än en våning i bostaden, en låda per våning rekommenderas, samma gäller om ni har flera katter, dvs en låda per katt.

 

  • Mat får ni med ifrån oss för de första dagarna men tänk på att ej ha mat och vattenskål för nära varandra, det ska vara minst ett par meter emellan. Torrfoder har vi alltid stående framme samt färskt vatten, våtfoder eller färskfoder får de av två-tre gånger om dagen. Önskar ni byta foder så bör det göras successivt under ett par-tre veckors tid.

 

  • Lek är viktigt för kattungar, både med er så som med ev andra djur. Har ni andra djur hemma så rekommenderar vi att nykomlingen får bo i eget rum, tex sovrummet, de första dagarna och ni introducerar dem för varandra under övervakning några timmar i taget. Tänk på att nykomlingen sätts i en helt ny miljö med nya lukter och ljud vilket kan göra dem oroliga och lite ledsna den första tiden. Vi rekommenderar sovrummet då de lär känna er samtidigt som de lär känna miljön. Mat och lek är bra sätt att bli kompisar på. Tvinga aldrig djuren på varandra, låt dem ta det i sin egen takt.

 

 

Köpinfo

Vi är medlemmar i Sveriges största kattklubb Sydkatten som är ansluten till Sverak och FiFé och vi följer därmed deras regler.

Vi är även medlemmar i Föreningen Bengalkatten.

Våra kattungar föds inne i vårt sovrum. Där bor mamma katt tillsammans med kattungarna tills de är tillräckligt gamla.

Vi hanterar kattungarna dagligen och de får vara med i vårt dagliga liv med allt vad det innebär med besök, trädgårds- och hushållsarbete m.m.

Att tinga kattunge:

Vid tingning av kattunge från vår uppfödning betalar du överenskommen köpesumma i handpenning och då är kattungen bokad för dig. Resterande belopp betalas när kattungen hämtas/levereras. Vid eventuellt återbud, lämnas inte handpenningen tillbaka. Vid köp av flera kattungar ges rabatt, då vi gärna ser att de får följas åt.

Pris: en kattunge till sällskap/utställning kostar 8000sek - 14 000sek. Kattunge till avel från 16 000sek.

Vid leverans är kattungarna:

13- 16 veckor gamla

Veterinärbesiktigade

Försäkrade mot Dolda fel hos Agria

Vaccinerade 2 gånger mot kattpest och kattsnuva

Chipmärkta

Med kattungarna följer:

Stamtavla

Mat de är vana vid

Filt

Support från oss

När du köper från vår uppfödning önskar vi att:

Ni har i åtanke att en katt kan bli runt 12-18 år. Tänk igenom ert köp ordentligt innan så det inte är ett impulsköp.

Ni läst på om rasen.

Ni kastrerar katt som inte ska gå i avel, det är både för kattens bästa men även för ägarens. Fertila katter, och speciellt bengaler, både honor och hanar markerar gärna revir.

Löpande honor är inte ljudlösa, det gäller att stå på god fot med grannen under/bredvid sig.

Ni ser till att vaccinera katten regelbundet samt ger honom/henne den veterinärvård som kan behövas.

Ger oss som uppfödare löpande uppdateringar om kattungen för att ge råd vid behov samt få information om kattens liv och välmående. Det senare är att se som en uppföljning av vår uppfödning för att kunna förhindra att fortsätta avla på individer som eventuellt ger avkommor där det finns ärftliga defekter.